VÝROBKY

 

Naším sortimentem jsou:

- sýry camembertského typu vyráběné z plného kravského mléka.

Tyto jsou tvaru nízkého válce měkkého sýra s porostem ušlechtilé bílé plísně.Expedovány jsou mladé či středně zralé - dle dalšího užití  ( pro nakládání v olejovém nálevu je zapotřebí sýrů mladých, k přímé konzumaci sýrů středně zralých, kdy sám zákazník určuje stupeň zralosti vhodný dle svých chuťových potřeb). Sýry správně zrají při teplotě 8 - 15 °C od povrchu ke středu. Při teplotě nižší sýr zpomaluje či téměř zastaví své zrání, při teplotě vyšší pak začne stárnout ušlechtilá plíseň a povrch sýra počne čpavkovatět, aniž by dosáhl kvalitního prozrání těsta. Sýry při zrání se nesmí uzavírat do neprodyšných nádob, neboť sýr dýchá a potřebuje ke svému zrání vzduch.

 Haťovský sýr s bílou plísní  á 100g

 Haťovský sýr s bílou plísní  Speciál cca 300g

 Popelák 100g

- sýry dvouplísňové z plného kravského mléka.

Nízký válec měkkého sýra s porostem ušlechtilé bílé plísně na povrchu a modré plísně uvnitř těsta. Zrání sýra probíhá při obdobných teplotách jako u sýra camembertského typu, jen prozrávání těsta není jen od povrchu ke středu, ale také od kolonií modré plísně do stran. Unikátnost tohoto výrobku spočívá v tajemství technologických postupů spojit růst obou kulturních plísní v jednom sýru.

Haťovský dvouplísňový sýr á 110g

Čerstvé sýry přírodní či s přídavkem rukoly, ořechů, brusinek

Sýry čerstvé, plísňové  z kozího mléka

- sýry z kozího mléka ( duben - listopad )

Sýry čerstvé, plísňové z ovčího mléka

- sýry z ovčího mléka ( březen - srpen )

Čerstvé mléko plnotučné, mléko ochucené, zákys z plného mléka

Nakládané plísňové sýry

Tvarohové výrobky